koekhappen3

Gezocht: wijknieuws

Heeft u nieuws of een leuke foto over onze wijk, mail ons. Dat houdt deze site levendig en interactief. info@meerhoornsemeer.nl
Hoornse Meer Concert 2010

 

HOORNSE MEER CONCERT WORDT SPEKTAKEL
Muziek & dans op een drijvend podium in het Hoornse Meer


Groningen krijgt een eigen concert op het water! Op zaterdag 19 juni vindt van 20.15 tot 22.15 uur een wervelende show plaats op een groot drijvend podium in de kom van het Hoornse Meer aan het S. Allendeplein, wijk Groningen-Zuid. Het concert is gratis toegankelijk.

De uitvoerenden zijn studenten van het Prins Claus Conservatorium en de Dansacademie Noord-Nederland, beide deel uitmakend van de School of Performing Arts van de Hanzehogeschool Groningen. Studenten van het Noorderpoort bieden tijdens het concert praktische ondersteuning.

Het publiek kan zowel vanaf het water (in open bootjes) als op de wal genieten van een spectaculaire presentatie van dans en muziek. De bootjes kunnen op de concertdag vanaf 10.00 uur in de ochtend een plekje innemen bij het drijvende concertpodium. De website (www.hoornsemeerconcert.nl) informeert de bootbezitters over de gang van zaken. Op deze website is ook alle overige informatie te lezen.

 


Het Hoornse Meer Concert is een initiatief uit de wijk Hoornse Meer. Het idee voor het openluchtconcert is afkomstig van Berry Bernardus. Zij is voorzitter van de Stichting Hoornse Meer Concert en drijvende kracht achter de organisatie.

Met haar Stichting biedt zij een podium aan jong talent en met de gekozen locatie legt zij de verbinding tussen de Provincies Groningen en Drenthe en de betrokken gemeenten.

Gekozen is voor een afwisselend programma, waarin diverse stijlen van jazzmuziek en musicaldans de revue passeren. Er is volop ruimte voor solodans, vocale specials, instrumentale solo’s en voor het betere ensemblewerk.
Hoogtepunt van het programma is de uitvoering van de ‘Dances from the West Side Story’. Het dramatische verhaal en de prachtige zangpartijen vormen samen met dans en muziek een overweldigend geheel. Een Big Band speelt de swingende muziek van Leonard Bernstein en dansers leven zich uit op Latin-American ritmes als de Mambo en de Cha-cha-cha.

De Dansacademie presenteert verder een choreografie op de klassieke pianomuziek ‘Claire de Lune’ van Claude Debussy. De elegante stijl van het jonge danstalent sluit goed aan op de dromerige schoonheid van het impressionisme in de muziek uit het begin van de twintigste eeuw. Met ‘Orange Coloured Sky’ uit 1950 brengen Big Band en dansers een tijdloze klassieker uit de jazz in een nieuwe, flitsende uitvoering. Verder verkent de Dansacademie diverse eigentijdse dans- en muziekstijlen. De Big Band speelt hits van onder meer Thad Jones, Dizzy Gillespie, Kurt Weill en Sammy Nestico. Solist is altsaxofonist Mark Gross, één van de ‘coming men' van de New Yorker jazzscene en winnaar van twee Grammy Awards.

Meer informatie is te vinden op www.hoornsemeerconcert.nl.

hoornsebar

Schoonheid Salon Annelies de Groot

tandarts Piëst Beugeling
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
 
Banner
Banner